Välkommen till Ronde van Retaard 2012

Den 15 september 2012 går Ronde van Retaard av stapeln för tredje gången i Göteborgsområdet. En cykeltävling över dryga tio mil grusväg där växlar inte är tillåtna. En hyllning till cykelsportens hårda gryningstid. Mat och vin, fyrverkerier och dvärgar.

Starten går lördagen den 15 september kl 08:30 vid Gamla Torget i Kungälv.

Hjärtligt välkomna önskar
Komet Club Rouleur

Logistik

Det går tåg från Göteborgs Centralstation klockan 06.42. Vi kommer att stå med lastbil på parkeringen bakom Nils Ericssonsterminalen från ca 06.20. Där kan ni lämna cyklar för transport till Ytterby station i Kungälv. Samling och inskrivning börjar vid Gamla torget klockan 07.30 och starten går 08.30.

OBS! Nytt för i år är att vi inte kommer att gå i mål i Göteborg utan vid Dalens hembygdsgård ca en mil norr om Kungälv. Där hålls även prisutdelning och fest och där finns enkel sovplats för alla som vill sova över till söndagen.

Viktig information

Vi kommer att köra på små slingriga och sällan använda grusvägar, men de är ändock öppna och därmed kommer det finnas möjlighet till möten med bilar och andra trafikanter, även hästar. Detta medför att ni måste hålla uppsikt hela tiden omkring er och köra med förstånd och hänsyn till andra tävlande i loppet och de ni kan råka möta. Var smarta och försiktiga. Allt deltagande sker på egen risk!

Anmälan

Du anmäler dig genom att betala in startavgiften på 400 kronor till PG 45 57 67-4 senast 1 september. Skriv ditt namn och Ronde van Retaard på talongen. Här skriver du också om du är vegan eller vegetarian. Anmälan är bindande. I år har vi satt ett tak på max 100 deltagare så betala i tid.

I priset ingår tävlingen med lunch och snacks, mat till festen på kvällen samt frukost på söndag morgon. Men ta med kontanter till öl/vin till middagen.

Regler

Mer än 10 mil på mestadels grusväg för singelspeed- eller fixiecyklar. Reglagelåsta och tejpade växelcyklar är också välkomna. Tävlingen kommer att vara uppdelad i ca 10 etapper under de dryga 10 milen in till målgången. Mellan varje etapp kommer klungan att cykla samlad och det kommer att vara återsamling efter varje etapp. Ledartröjan kommer att bäras av vinnaren av föregående etapp. Lunchpaus med förplägnad, god dryck och vatten kommer efter ca halva loppet. Vi kommer att ha en kvastbil med plats för ett antal personer och cyklar som kommer att ansluta på valda platser längs banan. Där kan du också förvara en mindre väska med till exempel varma kläder.

Målgång/Prisutdelning/Övernattning

Målgången sker vid Dalens Hembygdsgård ca en mil norr om Kungälv vid 19-tiden på kvällen. Därefter blir det prisutdelning, middag och fest på nämnda hembygdsgård där det också finns sovplatser för alla som vill sova över till söndagen. Ta med egen sovsäck och liggunderlag/luftmadrass.

Frågor

Har du frågor eller vill diskutera tävlingen så gör du det i trådarna nedan eller skickar ett e-postmeddelande till retard@kometbicycles.se.
Fixedgear.sehttp://www.fixedgear.se/forum/viewtopic.php?f=1&t=12793&sid=b6495eb6e45e64bcd2e81d756075d1f5
Happymtbhttp://happymtb.org/forum/read.php/1/1905367 

Foton och berättelser från förr

2010

Hallisars bilder på Flickr
Fixedgear.se tråd
Happy MTB tråd 

2009

Happy MTB tråd
Fixedgear.se tråd

2008

McHommus bilder på Flickr 
Hallisars bilder på Flickr
Pista Malmös bilder
Filmklipp på Youtube
Fixedgear.se tråd

2007

Happy MTB tråd
Happy MTB tråd

2005

Happy MTB tråd

Sponsorer & Partners

Karta / Här sker starten

Visa större karta